Test din viden om Afrika og vær med i lodtrækningen om et gavekort til Salling Group på 1.500 kr.
Start quiz her!

Mangler du inspiration til børneværelset, så se med her

Når der skal indrettes børneværelse, er der for de fleste fokus på at skabe glæde, god trivsel og opfordre til leg. Barnet skal kunne hygge sig og give fantasien frit løb, så det er en god idé at have dit barns interesser in mente, når du vil indrette et børneværelse.

Samtidig har du som forældre sikkert andre ting at bruge tid på end at rydde op på børneværelset hele tiden, og det er ikke ligefrem orden og overskuelighed, der fylder mest hos de små størrelser. Det er dog relativt nemt at lege med barnet og have nogle hyggelige stunder på børneværelset, samtidig med der kommer lidt orden på sagerne.

Oprydning er ikke en hindring for leg

Faktisk tværtimod. Kreativ opbevaring og nemme og overskuelige løsninger gør det ikke blot nemmere at udnytte pladsen på børneværelset, det gør det også nemmere at holde styr på alle de små ting som LEGO-klodser og samlefigurer. Det giver ofte både forældrene ro i sindet og hjælper børnene til bedre leg, da de lettere kan finde det, de vil lege med, og ikke bliver forstyrret af omkringliggende rod. Det er samtidig nemmere at få børnene til at rydde op, hvis det er tydeligt, hvor de forskellige ting hører til henne.

Et system med små gennemsigtige opbevaringskasser kan gøre det nemt for dit barn at finde og opbevare alle de små LEGO-klodser, der ellers kan være næsten umulige at finde. Og dette er igen med til at gøre det nemmere for dit barn at give fantasien frit løb, når der skal bygges store og kreative konstruktioner.

Til de mindre børn, der godt kan lide en godnathistorie, er en lille, fin reol den perfekte opbevaring til yndlingshistorierne. Det er ikke sikkert, bøgerne står snorlige, men der er stadig en synlig og forståelig plads til dem.

Til de lidt større børn er magasinholdere en smart løsning. Det er anderledes end de traditionelle reoler, og giver nogle andre muligheder for at lade bøgernes forsider være synlige, så det bliver lettere at finde den ønskede bog i samlingen. Find dem her på siden eller her.

Når dit barn begynder i skole, er det en god idé at ændre børneværelset, så der både er plads til leg og fantasi, men også et område med plads til læring. Skrivebordet er en nødvendighed på børneværelset, når dit barn når til skolestarten, og selvom skrivebordet skal bruges til lektier, kan det også sagtens bruges til fantasi og leg. Med hylder over, på og omkring skrivebordet kan du sikre, at dit barn har alt, hvad der skal bruges, indenfor rækkevidde – uanset om det er til lektier eller leg.

Plads til tegninger, billeder og andre nips

Børn spejler sig som bekendt i deres omgivelser, så hvis I har familiefotos og nips stående rundt omkring i hjemmet, vil dit barn sikkert kopiere dette på værelset.

Det klares nemt med nogle små hylder eller et let reolsystem, der monteres sikkert på væggen. Her kan dit barn have sine egne nipsting, billeder af kæledyr, spændende sten fra stranden, eller hvad det ellers kan være.